CV

Jestem absolwentem Wydziału Chemii Spożywczej i Biotechnologii (obecnie Wydziału Biotechnologii i Nauk o Żywności) Politechniki Łódzkiej. Stopień magistra inżyniera biotechnologa ze specjalizacją technologia fermentacji uzyskałem w 1999 roku.
W 1998 roku ukończyłem Międzywydziałowe Studium Pedagogiczne Politechniki Łódzkiej. Aktualnie student studiów podyplomowych „Zarządzanie jakością i bezpieczeństwem żywności” w Wyższej Szkole Hotelarstwa i Turystyki w Częstochowie.
Od początku pracy zawodowej związany z branżą spożywczą. Pracowałem jako technolog, dyrektor ds. produkcji w zakładach przemysłu piekarniczo – cukierniczego. Zawodowo byłem również związany z jedną z instytucji inspekcyjnych odpowiedzialnych za nadzór nad bezpieczeństwem żywności.
Od 2000 roku do chwili obecnej zajmuję się prowadzeniem szkoleń, doradztwem, wdrożeniami oraz auditami w zakresie systemów bezpieczeństwa żywności GHP / GMP / HACCP / BRC / IFS / ISO 22000 oraz systemu zarządzania jakością wg normy ISO 9001.
Jestem posiadaczem prestiżowego tytułu Rzeczoznawcy ds. HACCP z ramienia Stowarzyszenia Naukowo – Technicznego Inżynierów i Techników Przemysłu Spożywczego oraz świadectw ukończenia specjalistycznych kursów, szkoleń dotyczących bezpieczeństwa żywności jak również norm ISO. W swojej działalności poświęcam wiele uwagi problematyce bezpieczeństwa żywności jak również prawu żywnościowemu oraz aspektom związanym
z pakietem higienicznym. Jestem członkiem Stowarzyszenia Naukowo – Technicznego Inżynierów i Techników Przemysłu Spożywczego.
Moja specjalistyczna, fachowa wiedza z zakresu projektowania, wdrażania i auditowania systemów zarządzania jakością znalazła swoje odzwierciedlenie w wielu artykułach publikowanych w prasie branżowej. Właściciel Firmy Akademia HACCP.

Projekt i wykonanie Creato 2010 - Pozycjonowanie stron Grudziądz